Braća su pre 20 godina ubila svoje roditelje, nisu ni slutili šta će im se dogoditi u zatvoru

Braća Lyle i Erik Menendez su šokirali javnost kada su 1996. godine osuđeni za ubistvo svojih roditelja u vili na Beverly Hillsu koje su počinili 1989. godine.

Budući da su bili djeca bogatog filmskog producenta te su bili skloni nevoljama, činilo se da su samo dva razmažena derišta koja su željela novac svojih roditelja.

No mnoga su potresna svjedočanstva braće i drugih članova njihove obitelji otkrila mračnu pozadinu seksualnog zlostavljanja u obitelji od strane njihovog oca, Josea Menendeza.

Nakon što su osuđeni na dvostruku doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja, Erik i Lyle su poslani u različite zatvore te se od tada nisu vidjeli.

*Foto: YouTube

No prošli su tjedan napokon susreli jedan drugoga prvi put nakon 20 godina.

 

Oba su brata počela plakati kada su se susrela u zatvoru u San Diegu. Zadnji su se put vidjeli 10. 9. 1996., na dan osude.

Njihova se tetka, Marta Cano, nedavno obratila javnosti o vjeri koju je njezin nećak Erik pronašao u zatvoru, a koju nikada nije imao dok je odrastao.

*Foto: YouTube

Marta, koja je i sama predana kršćanka, otkrila je da je Erik počeo podučavati nekolicinu zatvorenika o Isusu kada ju je zamolio da mu pošalje nekoliko vjerskih knjiga.

„On je uistinu nastojao pokazati zatvorenicima da postoji Bog koji nas voli“, rekla je, „To mi je bilo predivno jer takvo nešto nije imao u svojoj obitelji dok je odrastao.“

 

Marta jako voli svoje nećake koje naziva „dragima“ i „predivnim“ dečkima koji su ubili svoje roditelje kao „obrambeni mehanizam“, a ne iz zlobe i pohlepe.

„To nisu učinili iz zlobe i mržnje. Nego iz straha – potpunog straha.“

„Kako bih se ja osjećala da me netko zlostavljao cijeli moj život, a odjednom je bijesan i krene na mene?“, rekla je za ABC, „To je obrambeni mehanizam koji mi svi imamo. Nikada ne možete znati što biste učinili.“

*Foto: YouTube

Marta ujedno vjeruje da su braća imala mogućnost „sazrjeti odvojeno“ jer su morali patiti kada su razdvojeni nakon osude.

„Ponekad ne možemo sazrjeti ako se neprestano držimo nekog drugog“, dodala je.

 

Marta se neprestano moli da njezini nećaci budu pušteni na slobodu, unatoč trenutnoj životnoj kazni koju služe.

„Neke stvari treba ostaviti u Božjim rukama“, rekla je, „I Bog se pobrine za njih.“

 (Izvor: novizivot.net / faithit.com)

Share this article