Budi žensko, obrati pažnju na svoj izgled: Šta to jednu ženu čini damom, a drugu ne!

Prava dama ne prati modu slepo, ona nema uzore, ona dobro poznaje sebe. Ona je svoja. Ne blefira. Zato pojam dame, ipak, nije starovremenski. Vrednosti koje podrazumeva su večne i uvek ih treba imati na umu.

Nežne ruke

Ruke negujte kontinuirano. Posle svakog pranja ih namažite, a jednom sedmično uradite piling ruku i stavite pakovanje. Nokte namažite, makar, bezbojnim lakom.

Zdrava kosa

Kosa pre svega mora da bude čista, a potom i negovana. Dakle, redovno šišanje je obavezno jer su procvetali krajevi nedopustivi. Ako se farbate, radite to kvalitetnim bojama za kosu.

Divan ten

Ne postoji situacija u kojoj možete da dopustite sebi da ne očistite lice ujutro i uveče. Jednom sedmično uradite piling, a ako možete, posećujte redovno kozmetičara. Bolje je odustati od krpica, nego od lepe kože.

 

Zdravi zubi

Da ne biste imali neugodan zadah iz usta, morate da perete zube posle svakog obroka, s tim da ih prethodno očistite zubnim koncem. Posete zubaru se podrazumevaju.

Uvek je čista

Ako preferirate titulu dame, morate da se tuširate svakog dana, pa i dva puta. Odeća mora da bude savršeno čista i ispeglana, a rublje lepo, kvalitetno i nikako rasparano. Parfem ne moderan, već onaj koji liči na vas.

Zna da se šminka

Svečana šminka je za veče, decentna za dan – toga se drže dame. Boje koje nameće trend ne dolaze u obzir ako vam ne pristaju. I još nešto – nikad ne popravljajte šminku na javnom mestu.

ŠTA NEMA PRAVA DAMA?

 

Silikone

Na ženi od stila nema ničeg veštačkog i preteranog, a to silikoni svakako jesu. Zato ne budite lenji i čvrstoću grudi održavajte vežbama i pravilnom negom. Veličina nije bitna, bitno je kako ih nosite.

Nema izrastak

Nikada ne dopustite sebi izrastak. Taj detalj šalje poruku da ste lenji, neuredni i da ne brinete o sebi. A, ko ne brine za sebe, ne brine ni za drugog. Ako se farbate, radite to redovno!

Nema brkove

Redovno uklanjanje suvišnih dlačica sa lica i tela je imperativ, a posebno sa nausnica. Brkovi su rezervisani za muškarce! Ako ih imate, depilirajte ih obavezno i zapamtite da se oni najviše vide kad stavite puder.

Nema tetovaže

Danas vrlo popularne tetovaže i pirsing deluju egzotično, ali tako nešto priliči samo mladima. Treba, međutim, misliti unapred. Sad ste možda mladi, ali mladost nije večna. Doći će dan kad će vaša tetovaža izgleda vulgarno.

Diskretno se kiti

Nakit ne sme biti krupan i upadljiv jer dame nose samo sofisticirane komade. Naravno, prava, bižuterija ne dolazi u obzir.

Nema pocepane čarape

Čarape moraju savršeno da prijanjaju uz nogu, a ne sme biti zakačena nijedna žica. Rezervni par vam uvek mora biti pri ruci. Zaboravite na improvizacije tipa “zaustaviću žicu lakom za nokte”.

 

(Izvor: fenserka.com)

Share this article