CRNA GORA Izveštaj lekara hit na društvenim mrežama (FOTO)

Izveštaj lekara iz Bara i prepisana terapija jednoj pacijentkinji izazvali su pažnju javnosti nakon što se fotografija dijagnoze pojavila na društvenim mrežama.

Nesvakidašnja terapija koju je jedan lekar u bolnici u Baru prepisao devojčici koja je povredila ruku izazvala je pažnju na društvenim mrežama. Naime, lekar specijalista je u uredno napisanom izveštaju četvorogodišnjoj devojčici, koja je primljena zbog povrede ruke, prepisao sladoled.

 

U anamnezi se navodi da je devojčica priklještila palac desne šake na vrata, dok u kliničkom nalazu stoji da ima manji otok.

Kao terapija, u izveštaju lekara, stoji "sladoled i kontrola po potrebi".

Fotografija je objavljena na Fejsbuk stranici Podgorički vremeplov, a u komentarima se mogu pročitati pohvale za doktorov gest kojim je verovatno hteo da oraspoloži dete.

"Ovo je jako simpatičan gest doktora obzirom da je dete u pitanju. Priklješten palac, urađen rendgen, nije slomljen, nema terapije. Ovo je jako lepa dosetka da malo oraspoloži dete koje taj palac verovatno boli. Kako jedva čekate da na nekoga, bilo koga, izbacite te frustracije svakodnevne, to je strašno. Svaka čast doktoru na pristupu...", piše u jednom komentaru.

(Izvor: nedeljnik.rs)

Share this article