I OVO SE DESILO Velimir i Sara, brat i sestra, zamenili političare na bilbordu, a RAZLOG JE FENOMENALAN

Uspeh dvoje dece iz Rogatice obelodanjen je i na bilbordu, na kojem su doskora stajali portreti aktuelnog načelnika u ovom mestu Milorada Jagodića i Milorada Dodika, predednika SNSD.

Političare su zamenili brat i sestra Velimir i Sara Ristić, gimnazijalaci iz ovog mesta koji su na školskom takmičenju iz oblasti fizike i istorije pokazali zavidno znanje.

 

– Brat i ja nismo mogli ni sanjati da ćemo biti na nekom bilbordu u centru Rogatice, kroz koju prolazi magistralni put Sarajevo -Užice. Nemam dovoljno reči da iskažem zahvalnost načelniku Miloradu Jagodiću za ovaj gest. Zahvalnost dugujem i profesoru Slobodanu Perkoviću – kaže Sara Ristić, učenica drugog razreda Gimnazije i talentovana odbojkašica u lokalnom klubu.

Ona je pobedila svoje vršnjake na regionalnom takmičenju iz istorije. Njen brat Velimir upravo je završio Gimnaziju, trenira košarku, svira gitaru, sa drugarima igra i fudbal, piše pesme, a u “malom, prstu” ima fiziku.

– Za to najveće zasluge imaju dva brata, Srđan i Aleksandar Vuković, oba profesori fizike, koji su u meni prepoznali talenat za ovaj predmet, pa sam kroz opštinska i regionalna takmičenja stigao i na Olimpijadu BiH, gde sam pokazao dobro znanje. Počastvovan sam, ali ne i uobražen zbog svog lika na bilbordu. Zahvalan sam opštinskom rukovodstvu, koje je na ovaj način podržalo mene i sestru Saru, a nadam se da će se na ovaj način i ubuduće pratiti i u prvi plan isticati talentovana deca. Nikakva medalja i pehar se ne mogu porediti sa ovim bilbordom. Biću dodatno srećan ako u nastavku školovanja upišem Elektrotehnički fakultet u Beogradu – kaže Velimir Ristić.

Opštinsko rukovodstvo je ovim bilbordom, na najslikovitiji način napravilo zaokret u vrednovanju talentovane dece iz svoje sredine, ne računajući to što na godišnjem nivou izdvaja sredstva za stipendiranje 150 studenata – kažu roditelji Sare i Velimira, majka Vesna, sekretar OO Crvenog krsta u Rogatici, i otac Milić Ristić, visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH, pišu Večernje novosti.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article