“Imam samo 24 godine, a već sam izabrao kravatu za svoju sahranu”

"Imam samo 24 godine, a već sam izabrao svoju poslednju kravatu. Onu koju ću nositi na sopstvenom pogrebu za nekoliko meseci. Možda se neće slagati uz moje odelo, ali mislim da će savršeno odgovara prilici'', početak je poslednje poruke ovog momka koji umire.

Nakon što je saznao da boluje od raka i da mu nema spasa, on je na Redditu objavio svoju poslednju poruku svetu, koja je ubrzo postala hit na društvenim mrežama. A nije ni čudo, s obzirom da je reč o podsećanju na najlepše stvari u životu, koje svi znamo, ali zaboravljamo.

"Dijagnoza je stigla prekasno da bih imao vremena da se nadam dužem životu. Ali shvatio sam da je ionako najvažnija stvar da svet ostavite u boljem stanju od onog kakav je bio kada ste na njega došli. 

Moj dosadašnji život neće doneti neku važnu promenu, jer nisam uradio ništa previše značajno. Pre su moje misli bile rastrzane na previše strana, ali kad sam shvatio koliko malo vremena još imam, stvari su postale jasnije i shvatio sam što je stvarno važno.

I, zapravo, ovo pišem iz pomalo sebičnog razloga. Želim da dam smisao svom život tako što ću ovu poruku podeliti s vama.

 

Radite ono što volite

Ne gubite vreme na stvari u kojima ne uživate. Očigledno je da čovek ne može da uspe kada radi nešto što ne voli. Strpljenje, strast i posvećenost dolaze lako kada se bavite onim što volite.

Ne plašite se tuđeg mišljenja

Glupo je bojati se tuđeg mišljenja. Strah vas slabi i parališe. Ako mu dopustite, on će da raste, sve dok vas potpuno ne preuzme. Slušajte svoj unutrašnji glas i sledite ga. Neki će vas smatrati ludim, ali neki će u vama videti legendu.

Neka vaš život oblikuju vaše odluke

Preuzmite kontrolu nad svojim životom. Preuzmite potpunu odgovornost za stvari koje vam se dešavaju. Ograničite loše navike i pokušajte da živite zdravijim životom. Bavite se nekim sportom koji vas raduje. Ne odlažite stvari. Neka vaš život oblikuju odluke koje ste doneli, a ne one koje niste. Cenite ljude oko sebe. Prijatelji i porodica će vam uvek biti nepresušan izvor snage i ljubavi. Ne uzimajte ih zdravo za gotovo.

Ljudsko telo je samo kutija

Brinemo o zdravlju, ali ne shvatamo da je telo kutija u koju smeštamo posebnst, misli, verovanja, namere. Ako u kutiji ne postoji nešto što svet može da učini boljim, onda nije ni važno kada će ista ta kutija da nestane sa ovog sveta. Verujem da svaki čovek ima potencijal, ali da nemamo svi hrabrosti da ga ostvarimo. 

Možete da čekate da se stvari dogode, a možete i da ih pokrenete. To zavisi od vas.

Nismo ovde zauvek

Ostavite trag na svetu. Trudite se da vam život ima smisao, šta god da smisao za vas znači, idite za njim. Mesto koje napuštamo je lepo igralište na kojem je sve moguće, ali mi nismo ovde zauvek - naš život je kratka svetlost na maloj planeti koja pluta svemirom. Zato uživajte. Strastveno. Učinite sve što se dešava zanimljivim i vrednim.

Hvala vam."

(Izvor: srbijadanas.com)

Share this article