Lenjost je ZAPRAVO DOBRA PO VAS: Neočekivane prednosti izležavanja koje vam niko neće reći

Celog života ste slušali kako je lenjost loša po vas i da preterano izležavanje nema dobre efekte na vaše zdravlje. Ispostavilo se da to nije baš tačno!

Naime, usporeni život nije tako loš izbor, prenosi portal "Little things".

 Naravno, ovde se ne savetuje da provedete život izležavajući se na kauču, ali kad god se osetite umornim sedite i opustite se neko vreme.

 

 Evo na koje sve načine je lenjost dobra po vas:

1. Snižava krvni pritisak

Stres može da ima loš efekat na krvni pritisak, ubrzava otkucaje srca i čini nas nervoznim. Vreme koje provedete u opuštanju, odmaranju i smirivanju misli snižava krvi pritisak i čini vas mirnim.

2. Čini treninge intenzivnijim

Ako ste lenji, sigurno nećete ceo dan potrošiti na vežbanje. Umesto toga, vaši treninzi biće intenzivniji, koji će naterati krv da uzavri, ali imaćete i dovoljno vremena da odmarate uz omiljene serije. Istraživanja su pokazala da intenzivni treninzi i periodi odmora dovode do fit linije.

3. Podstiče kreativnost

Ležanje je zapravo najbolji način na koji ljudi dolaze do odličnih ideja. Kada ostavite mozak da se opusti i ne razmišljate preterano, može da se desi da vaša ideje dođu u neki novi redosled.

4. Osećate se zahvalnim za sadašnjost i cenite stvari oko sebe

Kao i meditacija, lenjost nas postavlja u sadašnjost i tera da cenite stvari oko sebe. To može biti miris cveća iz bašte, otkucaji sata na zidu ili vruća šolja čaja. Obraćajući pažnju na sadašnjost opuštamo se i pripremamo za naredni korak.

 (Izvor: Dnevno.rs)

Share this article