NAJPLODNIJA ŽENA NA SVETU: Rodila 38 dece, a ima 39 godina! (VIDEO)

Meriem Nabatanzi iz Ugande ima 39 godina i neviđeno je plodna. Naime, Meriem je rodila čak 38-oro zdrave dece, a svi su začeti s istim muškarcem.

Ona je zbog toga dobila nadimak Nalongo Muzala Bana koji u slobodnom prevodu znači "majka blizanaca koja rađa četvorke". Meriam je do sada šest puta rodila blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke a samo dva puta je rodila jedno dete.

 

Merem zbog retkog hormonskog poremećaja, hiperovulacije, proizvodi nekoliko jajnih ćelija u jednom ciklusu. Zbog toga, je gotovo svaki put kad je bila trudna, rodila blizance, trojke ili četvorke. Među njenom decom. Najstarije dete ima 23 godine, a najmlađe tek četiri meseca.

Udala se jako mala, sa 13 godina i već je iste godine rodila svoje prve blizance. Kaže da je nekoliko puta tražila od lekara savet kako da smanji svoju plodnost, no oni su joj rekli da hormonalna kontracepcija pa i one ostale, mogu da štete njenom zdravlju.

 

"Trenutno živim sa 21 svoje dece. Nekolicinu njih su usvojili parovi koji ne mogu da imaju decu. Ostali žive s našim rođacima i članovima porodice koji nam pomažu da ih prehranimo i odgojimo.

Stručnjaci koji su posmatrali njenu decu kažu da su ne samo iznenađujuće zdrava, već su i svi natprosječno inteligentni. Sva njena deca imaju istog oca, ali on je odsutan tako da Mariam sama odgaja i uzdržava porodicu, radeći pritom razne poslove. Uprkos svakodnevnim izazovima, naglašava da su sva deca blagoslov, a ne teret, prenose mediji u regionu.

(Izvor: express.hr)

Share this article