Nakon dedine smrti prodali su stari kauč: Ubrzo ih je pozvao novi vlasnik i život im se promenio iz korena

Kupiš kauč za 4.000 dinara, pa u njemu pronađeš pravo bogatstvo! Zvuči suludo, ali upravo se to dogodilo jednom čoveku iz Mičigena koji je u polovnom kauču koji je platio svega 35 dolara pronašao čak 43.000 dolara.

Hauard Kirbi je u jednoj radnji u Ovosu kupio polovan kauč i ne sluteći da se u jastucima krije pravo bogatstvo. Kada je došao kući shvatio je da je nabasao na nečiju slamaricu i pozamašnu svotu novca.& Međutim, umesto da zadrži novac Hauard se vratio u radnju i tražio da se pronađeni štek vrati vlasniku.

 

- Sigurno je da je i njemu potreban novac. Mogao bi dosta stvari da reši u životu, ali je rekao da je čuo glas od boga koji mu govori da novac ne pripada njemu i sve je vratio - rekao je prodavac u radnji koji je Kirbiju i prodao kauč.

Iz radnje su odmah ugovorili susret sa pravim vlasnikom kauča i Kirbi se sastao sa njima u četvrtak kako bi im vratio novac.

- Mi smo nazvali porodicu i rekli smo im da je čovek koji je kupio njihov kauč pronašao nešto što bi oni sigurno želeli da im se vrati. Bili su u šoku - objasnio je prodavac.

Ispostavilo se da je kauč pripadao deki koji je preminuo prošle godine. Niko nije ni znao da je deda unutra skrivao novac. Porodica je prvo pomislila da je Kirbi pronašao neke fotografije pa su zato pristali da se nađu sa njim, nisu ni slutili da je u pitanju novac.

I Srbi vole da bace stare stvari

Kada su mladi počeli da nasleđuju kuće od baba i deda po Banatu i Bačkoj, a što su uglavnom bile stare nemačke kuće, masovno su se rastosiljavali starudije s tavana. Ispostavilo se da su te stare stvari, nezanimljive omladini, uglavnom bili čak i muzejski primerci koji su završavali po buvljacima. Opšte je poznata priča kako su mnoge Beograđanke počele da zarađuju dobar novac od restauracije starog nameštaja - novi vlasnici bi to izbacili iz svoje kuće, a onda bi ih umešne i vredne dame kupile za budzašto.

Tek u poslednje dve-tri godine je postalo moderno da se u sopstvenoj radinosti restaurira nasleđeni, kvalitetni, a stari drveni nameštaj, i - uopšte ne izgleda tako loše.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article