NEVEROVATAN ČOVEK: Hirurg koji u invalidskom kolicima spašava živote!

Marko kaže da ga pacijenti uvek čudno gledaju kada uđe u operacionu salu!

Marko Dolfin (36) ostao je paralizovan pre šest godina nakon saobraćajne nesreće. Ipak, to ga nije sprečilo da i dalje operiše u bolnici u Torinu.

 

Marko je ortopedski hirurg koji radi u bolnici San Điovani Bosko, a svoje pacijente operiše uz pomoć egzoskeleta koji mu pomaže da stoji tokom operacije.

- Ovo su invalidska kolica koja se mogu postaviti u vertikalan položaj, a upravljam njima preko daljinskog i omogućuju mi da radim posao koji sam odabrao - rekao je Marko za Korijere dela sera.

 

Ovaj neverovatan momak nije želeo da odustane nakon lekarskog poziva nakon teške nesreće u kojoj je pao sa motora.

Naime, žurio je da bi stigao u bolnicu da pomogne kolegi, međutim, nekih 300 metara pred bolnice imao je stravičan sudar. Umesto da on uđe u bolnicu da operiše, kolege su njemu spasavale život.

- Odmah nakon operacije sam znao šta je, jer nisam osećao noge, a kolege su pokušavali da me poštede bolne istine - rekao je Marko koji je tokom teškog oporavka imao najveću podršku svojih najmilijih koji su takođe lekari.

- Bio sam psihički loše, kao i svi. Razmišljao sam o svemu što neću moći da radim, poput posla. Međutim, nakon nekoliko meseci rehabilitacije, godinu nakon nesreće vratio sam se na posao - rekao je Marko i dodao da je mogao da operiše sedieći ali samo zahvate na nogama i ruakam. Međutim, time nije bio zadovoljan, želeo je da može da radi sve, zbog čega je pre pet godina nabavio svoja prva vertikalna invalidska kolica.

- Pacijentima i njihovim porodicama je to u početku uvijek čudno, ali kad razgovor krene prema njihovim zdravstvenim problemima, nekako moje stanje padne u drugi plan. 

(Izvor: Alo.rs)

Share this article