NOVA ENERGIJA U STAROJ PESMI: Gale “Kerber” i Bora Đorđević snimili rimejk “Čoveka od meda” (FOTO / VIDEO)

Goran Šepa Gale i frontmen “Riblje čorbe” snimili novu verziju pesme koja je nastala pre tri decenije.

Kada se nađu stari znanci i veliki profesionalci, kao što su muzičari Goran Šepa Gale iz niškog rok sastava “Kerber” i Bora Đorđević, vođa “Riblje čorbe”, snimanje pesme za njih je mačji kašalj. Još kada je u pitanju numera koju su u duetu otpevali pre više od tri decenije, sve je mnogo emotivnije i lakše.

- Bili smo mladi i puni snage kada nam je Bora gostovao na pesmi “Čovek od meda” - rekao nam je Gale u tonskom studiju TV Pink. - Ta numera je mogla da ostane samo nama draga, ali je nastavila da živi i evo, posle 31 godine, radimo njen rimejk u malo izmenjenom aranžmanu i sa novim tehnologijama.

 

Uprkos pripremama za večerašnji, prvi od tri koncerata bez struje u Sava centru, Bora se rado odazvao na Galetov poziv, koji sa “Kerberom” takođe sprema anplagd nastup za 12. decembar u istoj dvorani. Zašto, zapravo, opet pevaju pesmu “Čovek od meda”, objasnio nam je Đorđević:

- Ima jedna pravna caka. “Kerber” želi da objavi boks-set svojih izdanja, a diskografske kuće su vlasnici autorskih prava, pa je lakše snimiti ponovo pesmu nego juriti šta je čije.

Dobro raspoloženi, odmah su prionuli na posao. Bora je uzeo papir sa tekstom pesme i dok je još sedeo u stolici pred studijom, otpevao je savršeno. Pitao je da li im odgovara tonalitet, rekli su mu da može da peva kako želi, a onda je konstatovao da su drugačije rešili kraj pesme. “Čovek od meda” sada ima dva umesto tri refrena, pa nema mesta za Borino prepoznatljivo “ne, ne, ne, neeee” na kraju. U studiju mu je trebalo samo dva-tri ponavljanja da se uklopi u muziku i već snimljen Goranov glas.

- Sad peva oktavu, a malopre je ovde pevao tercu - konstatovao je Gale slušajući ga, ali je i Đorđević tražio da još jednom ponovi i vrlo brzo posao je bio završen.

 

Po izlasku iz studija, Bora je delovao zadovoljno:

- Pa, nije trebalo da pevam “Ti voliš divlje guske, ti voliš divlje ševe”, to ti pevaš, a ja ulazim na “Ja vodim mrtvu trku”.

Nakon tri decenije, dvojica muzičara su zajedno donela novu energiju staroj pesmi.

- Super je, još bolja - rekao je Gale po obavljenom poslu. - Uspeo je ponovo da ukrasi pesmu.

Složio se i Bora s tim da su dobro obavili posao i dodao da je lako pevati pored Galeta:

- Nalepim se na njegov glas, pa i ja dobro zvučim - našalio se Đorđević pred rastanak.

(Izvor: novosti.rs / J. POPOVIĆ)

Share this article