OBORIO SVE REKORDE: Gazda Pera iz Lazarevca ubrao neverovatno veliku glavicu kupusa! (FOTO)

Domaćin i poljoprivrednik iz mesta Tulež u okolini Lazarevca, Pera Alimpijević (67), u svojoj bašti je odgajio glavicu kupusa neverovatne kilaže.

Uz veliku muku i pomoć ukućana, glavica od 8.1 kilograma stavljena na kantar!

"Glavica i dalje stoji okačena ispod trema kuće. Ne znam šta ću sa njom, preteška je za mene da bih je nosio i prodao", kaže gazda Pera.

Sve je počelo kada je u julu ove godine posadio 100 semenki kupusa. Nije ni pomislio da će pet meseci nakon toga, u svom dvorištu ubrati rekordnu glavicu ovog povrća.

 

"Kupio sam na pijaci 100 semenki sorte 'srpski melez' (slika ispod). Kada sam došao kući, odmah sam ih zasadio. Nastavio sam redovno da ih zalivam, a dosta mi je pomogla i kiša", ispričao je Alimpijević, iznenađen što je upravo u njegovom dvorištu bez ikakvih aditiva nikao ovaj 'mega-kupus'.

kupus-01-wikipedia

Primetio je Pera da se jedna glavica razlikuje od ostalih, ali nije ni slutio da će izrasti u ovoliku grdosiju.

"Nisam koristio nikakvu hemiju, ali imao sam jedan trik. Čuo sam da bosiljak dobro utiče na kupus, tako da sam stavljao između svake zasađene glavice."

POBEDIO BI I U FUTOGU I U MRČAJEVCIMA

Pera Alimpijević ne namerava da učestvuje na Kupusijadi, niti na nekim sličnim takmičenjima, iako bi ove godine glatko pobedio. U Mrčajevcima najteža glavica je težila 5,1, a u Futogu šest kilograma i 150 grama.

(Izvor: Blic.rs/ Autor: Dušan Ivković)

Share this article