Ovde ćete se stvarno odmoriti: Mesto gde se diše najsvežiji vazduh, nema gužve i cene su niske (FOTO)

Grčka važi za jednu od najlepših zemalja na svetu, a već već godinama je destinacija broj 1 za Srbe kada je u pitanju letovanje.

Koje god mesto da odaberete, nećete pogrešiti, jer ova turistička atrakcija nudi ponešto za svakoga, kako za one željne ludog provoda, tako i za one koji žele da se pošteno odmore.

Ako spadate u drugu grupu, a pritom ste željni svežeg, čistog vazduha, plaže na kojoj ne morate da se borite za mesto, šetnje starim gradom na kojima nema velike gužve, Leptokarija je idealan izbor.

 

Ovo grčko odmaralište idealno je za porodice sa decom i osobe koje žele da tokom tih 10 dana odmora pronađu mir i opuste i dušu i telo.

Leptokarija je mirno mestašce udaljeno od Soluna 95 kilometara, i smeštena tačno ispod planine Olimp. Tačno u Leptokariji susreću se planinska i morska vazdušna struja, pa svi oni koji su je posetili kažu da ćete na ovom mestu udisati najsvežiji i najlepši vazduh.

Објава коју дели Daniel Beckemeier (@hochdruckhummer) дана

Zbog toga što se nalazi podno Olimpa, noći su izuzetno prijatne, pa ćete ovde konačno spavati mirno kao beba, bez vrućine koja vas tera da se prevrćete cele noći ili doplaćujete klima uređaj.

 

Ni preko dana se nećete mnogo kuvati - u Leptokariji najviša dnevna temperatura u najtoplijim mesecima ne prelazi 35 stepeni. Kristalno čisto Egejsko more će vas lepo rashladiti, a plaže sa sitnim, mekim peskom biće pravi ugođaj za vaša umorna stopala.

Објава коју дели Mikel_Leptokarya (@mikel_leptokarya) дана

Još jedna od stvari koja Leptokariju izdvaja od ostalih grčkih destinacija jesu i niže cene u prodavnicama i restoranima.

Za ljubitelje istorije, tu su pećine i arheološke iskopine, a ako ipak poželite da se bar jednom tokom odmora dobro izđuskate, gradić nudi i dve diskoteke sa modernom muzikom, kao i klasične grčke taverne u kojima možete da uživate u mediteranskoj hrani i narodnim grčkim pesmama.

Објава коју дели Lida Safina (@lidiyasafina) дана

Ako volite da istražujete i posetite nekoliko mesta odjednom, samo 25 kilometara dalje nalazi se Katerini, a veoma blizu su i letovališta Nei Pori, Platamon i Paralija.

(Izvor: stil.kurir.rs)

Share this article