Plivaju u sopstvenoj krvi: Ubijeno 1.000 DELFINA na Farskim ostrvima (FOTO)

Fotografije iz sela Hvalvik pokazuju životinje sa zjapećim ranama koje je napravilo oružje meštana.

Užasni snimci sa Farskih ostrva pokazuju kako voda postaje crvena dok ribolovci ubijaju delfine.Fotografije je snimila aktivistička grupa "Sea shepherd" i pokazuje viševekovnu tradiciju poznatu kao "grindadrap".

 

Životinje se ubijaju pošto su namamljene u plitku vodu. Fotografije iz sela Hvalvik pokazuju životinje sa zjapećim ranama koje je napravilo oružje meštana. Aktivisti "Sea shepherda" redovno prate sve akcije meštana i navode da je ovo 11 put ove godine da se ubijanje dešava. Oni su pozvali Farska ostrva, protektorat Danske, kao i dansku vladu, da okončaju ubistva životinja.

Ovaj ritual ponovio se 11. put ove godine, Foto: Sea Shepherd UK's volunteer crew on Operation Bloody Fjords 2018

Ovaj ritual datira još iz 16. veka. Na ovaj način, tokom godine može da strada i do 1.000 delfina. PETA, grupa za prava životinja navodi da se metalne kuke zarivaju u otvore uz pomoć kojih životinje dišu pre nego što im se preseče kičma.

 

Na taj način životinje polako iskrvare na smrt. Cele porodice tako ubijaju, a neke životinje plivaju satima u toj krvi.

Dragocen prihod za stanovništvo, Foto: Sea Shepherd UK's volunteer crew on Operation Bloody Fjords 2018

Vlada na Farskim ostrvima navodi da taj ritual pruža stanovništvu dragocen prihod. Vlada navodi da je pravo stanovništva da koriste svoje prirodne resurse, a dalje navode da je lov regulisan i da se nikad ne ubija proizvoljan broj životinja.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article