Potvrda s pečatom: Žene su bolji vozači od muškaraca!

Žene su su sa stanovišta bezbednosti bolji vozači od muškaraca i mogu da doprinesu da se smanji broj poginulih na putevima, pokazauju podaci o sektoru transporta u EU.

Jedan od najvećih stereotipa i predrasuda na ovim našim prostorima jeste da je žena za volanom ravna elementarnoj nepogodi. Istraživanja psihologa i stručnjaka iz automobilske insdustrije ipak pokazuju da je u pitanju samo to - predrasuda.

 

Istina je da su žene za volanom samo pažljive i oprezne, da poštuju signalizaciju i komuikaciju u saobraćaju i da "triput mere i nijednom ne seku". Nećete videti ženu da bahato parkira ili da preseca put ostalim vozačima, ona će uvek kulturno i sa osmehom zamoliti da je propustite, a sporo vozi zato što poštuje ograničenja i uslove na putu, a ne zato što istovremeno telefonira dok dodaje gas.

Strpljenje je njihova glavna osobina kao vozača. Takođe, iako je za muškarce automobil u rangu kužnog ljubimca, a ženi služi samo da se preveze, ipak ćete videt da na pumpi dame često traže savet od zaposlenih kada su u pitanju goriva i kozmetika za automobile.

I vrlo paze na kvalitet i komfor. Za njih, benzinska stanica nije prodavnica benzina, već mesto gde mogu da predahnu uz finu kafu, da možda kupe karte za predstavu ili za bisokop, da operu automobil dok uživaju uz ukusnu hranu ili knjigu u kafeu.

(Izvor: blic.rs)

Share this article