Putovanje vozom koje se pamti celog života: Najozbiljnija konkurencija Transsibirskoj železnici! (VIDEO)

Putovanje Transsibirskom železnicom dobilo je ozbiljnu konkurenciju.

Putovanje Roki Mauntenirom kroz Kanadu National Geographic proglasio je jednim od najboljih na svetu. Ovaj voz svojim putnicima omogućuje nenadmašni pogled zahvaljujući svom staklenom krovu koji se spaja s prozorima, pa sa gotovo svih strana imate pogled na okolinu.

Ovaj specijalni voz je na sprat, a taj sprat omogućuje spektakularni pogled tokom vožnje. Na prvom nivou postoje "otvorene" kabine zahvaljujući kojima putnici mogu da udahnu i svež vazduh Stenovitih planina.

 

Iako se na ovo putovanje kreće zbog pogleda koji pruža, putnici ne ostaju zakinuti u gastronomskoj ponudi. U vozu je vrhunski restoran u kojem kuvaju nagrađivani kuvari, a svaki vagon ima svoj tim kuvara, kao i 3 do 4 domaćice/domaćina u restoranu. A tokom celog putovanja gostima se poslužuju ukusne grickalice i napici.

Roki Mauntenir nudi nekoliko ruta. Obalna spaja Sijetl u SAD-u s Vankuverom i Stenovitim planinama. Putovanje od prašume do zlatne groznice omogućiće vam obilazak predivnih jezera, prašuma do okoline nalik pustinji.

Putovanje kroz oblake provešće vas kroz kanjon Frejzer sa svojom belom vodom i dramatičnom okolinom. Verovatno ćete imati priliku i da vidite životinjski svet koji ovde obitava. Vrhunac ove rute je vrh Robson, najviši vrh Stenovitih planina.

Poslednja ruta naziva se "Prvo putovanje na Zapad". Vodi kroz tunele i tačku gde je nekada vozio Canadian Pacific Railway, a njom se upoznaje taj deo istorije i slavi spajanje kanadskog istoka i zapada.

Svako putovanje može da traje samo 2 dana, a u ponudi su i putovanja duža od 2 nedelje. Noću voz stoji na stanici, a vi istražujete šarmantna kanadska mesta i noćite u vrhunskom lokalnom smeštaju.

(Izvor: punkufer.dnevnik.hr)

Share this article