SRBIJA DO TOKIJA Japanci prepevali čuveni hit s juga naše zemlje i zapalili društvene mreže (VIDEO)

Bend iz Japana Pyramidos, koji neretko svira melodije sa Balkana, preradio je i pesmu Niška Banja. U svom stilu su izveli jednu od najpoznatijih pesama sa juga i skoro celu je otpevali na srpskom jeziku. Za Južne vesti kažu da im se posebno dopala izvedba Olivere Katarine.

U ovom bendu kažu da su pesmu Niška Banja čuli prošle godine, da im se svidela, te da su želeli da je obrade zbog prave balkanske atmosfere.

PROČITAJTE JOŠ UHAPŠEN LEKAR IZ KOVID BOLNICE: Policiji stigla jeziva PORUKA, a onda su pogledali leševe

 

Pesmu smo čuli prošle godine i odlučili da je obradimo jer ima pravu balkansku atmosferu. Od svih verzija pesme, posebno nam se sviđa izvedba Olivere Katarine (iz filma Sakupljači perja) - kažu za Južne vesti iz benda.

Kako su napisali u biografiji na Tviteru, bend su iz Tokija koji svira balkansku muziku u jedinstvenom aranžmanu i dodaju da su do sada imali tri uspešne turneje u ovim krajevima.

 

Na spisku numera kojima su se Japanci poigrali, pored pesme Niška Banja našla se i numera Makedonsko devojče.

 *foto: Printscreen

Podsetimo, i ranije je ova ritmična melodija, koju je napisao jedan od najsvestranijih ljudi bogate niške čaršije Dušan Cvetković čika Duca, ​​​bila izazovna izvođačima i horovima širom sveta, a našla se i u holivudskom filmu.

(kutaknet.com / juznevesti.com)

Share this article