Sud ga pustio kući, narod ga slavi: Vladimir spasio decu od pedofila, jednog bukvalno ubio od batina

Vladimir Sankin (33) pretukao je čoveka do smrti, a sud u Ufi u ruskoj republici Baškortostan, poslao ga je u kućni pritvor. Grupa podrške pozdravila ga je u sudnici aplauzom. Auto-mehaničar Vladimir Sankin priznao je da je kriv, tvrdi da nije proračunao svoju snagu. Ne žali ostalo.

Sve se dogodilo kada je uplašeni dečak (14) uhvatio Vladimira Sankina za ruku na ulici i rekao da je čudom uspeo da pobegne iz stana, gde je njega i još jednog dečaka neznanac namamio sa prijateljem. Tamo su decu skinuli, preteći im sekirom. Vladimir je bez oklevanja potrčao u pomoć drugom dečaku. Čovek na kog se dete žalilo, izašao je tada na ulicu i Sankin ga je "dohvatio". Muškarac (54) je pao, udario glavom i izgubio svest. Vladimir je pozvao hitnu pomoć. Pacijent je umro u bolnici.

 

- Nisam mu želeo smrt, naravno. Spasio sam decu od pedofila. Samo sam želeo da ih sačuvam - rekao je Sankin.

Kasnije se ispostavilo da je pokojnik samo šest meseci ranije pušten iz zatvora, gde je proveo 11 godina zbog silovanja deteta.

Deca su stala na stranu svog zaštitnika. Iskander Kabirov, advokat kaže da jeSankin sprečio zločin nad maloletnicima:

- Deca su ispričala šta se dogodilo i potvrdila da im je priskočio u pomoć.

Supruga ponosna, Sankin je heroj

Ovo je redak slučaj kada nije samo advokat na strani optuženog. Priča je izazvala ogroman odjek. Desetine ljudi, za koje Vladimir Sankin nije ubica, već heroj, su ušle u zgradu suda u Ufi. Njegova supruga je ponosna na njega, Polina Naumova kaže:

- Naravno da je reagovao kao normalna osoba, pomogao je. Svi bi odgovorili na dečji zahtev za pomoć.

 

Peticiju potpisalo oko 30.000 ljudi

Auto-mehaničara optužuju za nanošenje teških telesnih povreda koje su prouzrokovale smrt osobe. Na internetu je pokrenuta peticija za odbranu Vladimira Sankina. Za jedan dan potpisalo je oko 30.000 ljudi.

Jedinstven slučaj kada niko ne sumnja da je neko počinio teško krivično delo, ali okolnosti su izgleda jače od optužbi.

Sud će uzeti u obzir situaciju u kojoj se Vladimir Sankin našao, ali se on i dalje suočava sa zatvorskom kaznom. Advokati kažu da je uslovna kazna u ovakvom slučaju nemoguća. Međutim, automehaničar može da računa na prekvalifikaciju slučaja, na primer, na ubistvo iz nehata ili da se osloni na suđenje porote, koje verovatno neće biti ravnodušno prema ovoj priči.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article