Tako to rade u Hrvatskoj: Državni sekretar podneo ostavku pred medijima i ministarkom (VIDEO)

Ministarka je prethodno na konferenciji za novinare predstavila nove demografske mere i pozvala novinare da, ako imaju dodatnih pitanja, da ih upute državnom sekretaru Marinu Strmoti

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu demografije Marin Strmota podneo je ostavku na konferenciji za medije, na iznenađenje novinara i resorne ministarke, javlja N1.

 

Sve se dogodilo pred zbunjenom ministarkom demografije Nadom Murganić koja je kasnije rekla da nije znala za nameru sekretara da podnese ostavku i taj korak pripisala "nestrpljenju mladog čoveka i naučnika".

Ministarka je prethodno na konferenciji za novinare predstavila nove demografske mere i pozvala novinare da, ako imaju dodatnih pitanja, da ih upute državnom sekretaru Marinu Strmoti.

Na novinarsku konstataciju da su iste mere predstavljene već pre tri meseca, Strmota je dao neočekivan odgovor.

"Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Ja kao demograf smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno, država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država. Ovako neozbiljno pričati o ovome... Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje dece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne verujem da će se išta rešiti ovakvim pristupom", kazao je Strmota vidno emotivan, prenosi N1.

(Izvor: rs.n1info.com)

Share this article