"Tamo je sve lepo, ali nije to to": Evo šta kažu srpski turisti, da li bi Grčku zamenili Turskom (FOTO)

Večita polemika među srpskim turistima je da li je bolje letovati u Turskoj ili Grčkoj. Neki nikada ne bi zamenili uslugu all inclusive-a za letovanje na nekoj destinaciji u Grčkoj.

Stiglo je mnogo komentara i utisaka, ali jedan je izdvojen kao suština svake diskusije na temu izbora destinacije za odmor.

 

- Novac, usluga, izobilje hrane, avion ili auto, to je sve potpuno nebitno. Bitan je osecaj koji se u Vama budi kada zatvorite oči i pomislite na bilo koju destinaciju na kojoj ste bili. Ja sam prošle godine otišao (čitajte naterao se) u Tursku i to ultra All Inclusive varijanta (cena ozbiljna). Radi se o kompleksu u okolini Kemera. Od aerodruma do poslednjeg detalja Turci su savrseni. Sve je super sve pohvale. Bili smo 7 dana. Sleteli nazad i shvatili da imamo osećaj da nismo bili na moru.

Ammouliani ostrvo Grčka

 *Foto: Profimedia/ Grčka

- Posle dve nedelje po povratku iz Turske seli smo u auto i otišli na Skopelos i doživeli ono šta je za nas more. Sloboda, plavo, mirisi, vidikovci, talasi... Dakle ako pamtite i nosite osećaje onda idete tamo gde se duša oseća srećnom. Ako je to za nekog All Inclusive to je ok, ako je to neka raspala taverna u Grčkoj i to je ok, ili u Hurgadi u neki ultra smeštaj i to je ok. Bitno je da čoveku bude lepo i da ponese oosećaje koje će pamtiti dugo, dugo. Grčka se voli i pored svega što negde za taj novac ima više ili bolje. To je ljubav i ona nema cenu.

 

Mnogi su se složili sa ovom konstatacijom:

- U Tursku se ide na odmor, a u Grčku na more. Ko je razumeo shvatiće.

- U Turskoj more nije tako lepo kao u Grčkoj oni to gledaju da nadomeste, bazenima, hranom i uslugom. Ali stvarno mi nije bitno da li je u sobi sve u kristalima ili je sasvim normalan apartman, ne idem na more da bih se ožderavao, kupao u bazenu i celo letovanje proveo u hotelskom kompleksu. Hoću uveče da prošetam, nađem neku malu tavernu sa živom muzikom i opuštenim konobarima, koji donose meze kao poklon uz cipuro, tako da moj izbor je Grčka.

Sinop, Turska

 *Foto: Shutterstock/ Turska

- Bravo, upravo to, slažem se sve od reči do reči! Mi smo ove godine otišli za promenu na Mallorku, inače svake godine letujemo u Grčkoj. Sve je bilo lepo,usluga, hrana, piće u izobilju ali nije to to! Kao da nisam bila na moru ove godine i zato jedva čekamo sledeće leto da zapalimo za "našu Grčku", bili su samo neki od komentara naših turista.

Da li se vi slažete sa mišljenjem ovih ljudi?

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article