UŽAS U PRAVOSLAVNOJ CRKVI Bahati pop mlatarao bebom, pa je povredio na krštenju, a njegov odgovor nakon svega je SRAMAN (VIDEO)

Ruski pravoslavni sveštenik Fotij Nečeporenko (55), koji je služio u crkvi u Gačini blizu Sankt Peterburga, suspendovan je na godinu dana nakon što se pojavio video-snimak na kom se vidi kako "mlatara" bebom za vreme krštenja, dok je novorođenče vrištalo od užasa.

Dete je tom priliikom zadobilo ogrebotine po vratu i ramenima, prenosi "Dejli mejl".

Uznemirena majka Anastasija Aleksejeva (24), pokušala je da interveniše kako bi uzela svoje dete od "pomahnitalog" sveštenika. Međutim, on je to odbio, a u borbi da mu zgrabi dete iz ruku, majka je zapalila maramu na sveće.

 

- Povredio je bebi vrat i ramena. Od tada je moja beba uplašena i redovno ima napade panike i histerije - rekla je užasnuta majka.

Nakon što joj je povratio uplakanog sina Demida, sveštenik joj je rekao da već 26 godina radi svoj posao.

- Učinio je sve da povredi dete. Video je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne detetu vodu po glavi, ali nije želeo, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se plašila i dotrčala sam do njega da mu uzmem dete iz ruku. Umalo sam se zapalila tom prilikom, pošto je plamen sveće zahvatio moju maramu - dodala je Aleksejeva.

Novinska agencija "Fontanka" izvestila je da je ceremonija krštenja, koja je koštala 3.500 rubalja (oko 50 evra), ličila na sadističku vežbu, a beba je dobila ogrebotine i modrice.

Pre nego što je suspendovan, sveštenik se branio i okrivio majčinu "jaku emociju".

- Pa, šta se dogodilo? Ništa, i uopšte nisam kriv. Majka je preterano emotivno odreagovala. Ona je osoba bez crkvenog iskustva, nije bila spremna za krštenje bebe - rekao je suspendovani sveštenik.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article