Životom je platio svoje HEROJSTVO! UMRO MALI VANJA, DEČAK KOJI JE SPASAO SVOJU MAJKU OD SILOVATELJA

Umro je tinejdžer iz Rusije koji je spasio svoju majku od silovatelja, 19 meseci nakon što ga je muškarac koji je hteo da zlostavlja njegovu majku udario tegom u glavu i razbio mu lobanju, javlja Sky News.

Vanja Krapivin se dobro oporavljao iako je zbog napada izgubio veći deo prednjeg dela lobanje, ali je pre dva meseca obolio od gripa i preminuo u utorak.

16-godišnji dečak iz grada Severodvinska vratio se kući iz škole i zatekao suseda kako pokušava da siluje njegovu majku Nataliju Krapivinu.

 

Majka mu je bila sva krvava i borila se s napadačem pa je tinejdžer uzeo teg od 3 kg i njime udario suseda.

37-godišnji Roman Pronin se brzo oporavio od udarca, dohvatio taj isti teg i razbio dečaku glavu. Nakon toga je pobegao jer je mislio da su dečak i majka mrtvi.

Susedi koji su čuli jauke, došli su do njihovog doma i našli ih kako leže u lokvi krvi. Bili su u nesvesti, ali su ipak bili živi.

Dečak je nakon tog strašnog događaja bio u komi devet meseci. Hirurzi su morali da odstrane deo njegovog mozga i lobanje. Iako je bila izbodena 27 puta, majka je uspela da se oporavi.

Godinu dana nakon napada počeo je polako da dolazi svesti i oporavlja se, ali je u oktobru oboleo od gripa i umro dva meseca kasnije.

Ruska javnost i mediji kritikovali su majku dečaka jer ga je samo par puta posetila u bolnici. Rekla je da nije mogla da smogne hrabrosti za posete jer je krivila sebe za sve što se njemu dogodilo.

Njihov sused Roman Pronin već je ranije bio osuđen zbog ubistva i Natalija Krapivina je u više navrata molila policiju da ih zaštiti jer ga se bojala.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article