"ZOVITE ANGELU, ZAVRŠILI SMO" Poruka maturanata srednje medicinske škole NASMEJALA I ZABRINULA REGION (FOTO)

U jeku sve većeg odliva mladih u zemlje Evropske unije, matruranti jedne srednje škole iz regiona su na duhovit način uputili svoj protest vladajućem vrhu i onima koji bi trebali da se bave visinom zarade i zapošljavanjem.

 

Maturanti Medicinske škole u Tuzli iskoristili su slavlje povodom završetka školovanja da pošalju ozbiljnu poruku celom Balkanu. Naime, oni su na svojim majicama pored imena škole i razreda imali i jednu poruku za sve političare - "Zovite Angelu, završili smo!".

Angela iz ove priče je nemački kancelar Angela Merkel, a njeno ime je iskorišćeno zbog toga što veliki broj mladih iz zemalja regiona posao i egzistenciju teraži upravo po klinikama, domovima zdravlja, bolnicama i domovima za stara i nemoćna lica u Nemačkoj.

Danas je ova poruka možda došla iz Tuzle, ali koliko sutra ista nas verovatno čeka i iz Sarajeva, Skoplja, Podgorice, Zagreba, Niša ili Beograda. Potez ovih mladih ljudi je samo dokaz da oni ne idu u inostranstvo zato što žele, već što moraju pošto je situacija u svim zemljama bivše Jugoslavije, pomalo alarmantna i zabrinjavajuća.

(Izvor: blic.rs)

Share this article