Planeta & Univerzum

Obožavani mačak iz komšiluka, koji se proslavio zbog karakterističnog opuštenog stila, dobio je najviše počasti koje jedna lijena, ali voljena mačka može dobiti.

Lekari u Hjustonu u Teksasu, ostali su u neverici kad je Telma Čiaka za samo devet minuta rodila šest beba. Ona je na svet 15. marta donela četiri dečaka i dve devojčice.

Ivan Sukov (34) iz Rusije ima tri žene i devetoro dece, a nada se da će imati još žena i najmanje 50 dece. Prema zakonu može imati samo jednu ženu, a druge dve su sa njim na osnovu usmenog dogovora.

Inicijativu pošumljavanja pokrenuli su brazilski fotograf Sebastijao Salgado i njegova supruga Lelija Deluiz kasnih 90-tih, kada su se suočili sa opustošenim predelom oko ranča koji je Salgadu ostavljen u nasledstvo, u blizini gradića Aimores. Njih dvoje su odlučili da preporode stanište koje je nekada bilo prelepa bujna prašuma. Poslednji rezultati projekta su zapanjujući i divni.

Petogodišnja Primrouz Ostin, rođena sa veoma retkim sindromom srebrnih očiju zbog kojih ju je i majka ostavila po rođenju, konačno se rešila ekstremnih bolova u kojima je živela i spremna je za novi život. Lekari su uklonili njene bolne srebrne oči i sada je pripremaju za ugradnju implantanata.

Za izgradnju najdužeg podmorskog železničkog tunela na svetu, koji će povezati glavne gradove Finske i Estonije, prikupljena su sredstva u iznosu od 15 milijardi evra.

Čovek koji slovi za drugog najimućnijeg u Indiji, Azim Premdži (73), potencijalno je donirao najveću svotu novca koja je ikada zabeležena u toj zemlji.

Page 1 of 209