26. februara 2001. godine, u Rokvilu u Sjedinjenim Državama je umro ekonomista, guverner Narodne banke Jugoslavije i akademik Dragoslav Avramović.

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je kaznu zatvora od 33 godine Kjari Pašić za teško ubistvo trogodišnjeg deteta. Vrhovni sud odbio je žalbu optužene kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu, javlja Index.hr

Da mu deca ne bi živela u mraku jedan Vranjanac na svom fejsbuk-nalogu u utorak objavio nesvakidašnju ponudu. EPS sudskim rešenjem potražuje milion dinara

Srpska pravoslavna crkva i vernici proteklog vikenda obeležili su Velike zimske zadušnice, dan kada se ide na groblja ili u crkve, pale se sveće, a još jedna česta pojava, zapravo običaj u Srba, jeste iznošenje hrane na groblje.

Ruski predsednik Vladimir Putin je odlučio da promeni Ustav, a kako bi građane privoleo za te promene, odlučio je da Ustav da u javnu raspravu.

Trideset istaknutih akademika podnelo je zahtev Svetskoj zdravstvenoj organizaciji da se starost uvrsti na listu bolesti. Oni tvrde da bi se takvim činom značajno povećao kvalitet života starijih ljudi, ali u praksi bi to verovatno značilo da svi dobiti izgovor da ih otpišu.

Page 1 of 694